Teknologji Auto

Prodhuesi gjerman prezanton logon e re

Opel i është bashkuar prodhuesve të tjerë të automjeteve në përditësimin e logos, ndërsa industria kalon në ndërtimin e automjeteve elektrike.

Interpretimi i ri i stemës do të fillojë të mbërrijë në makinat e prodhimit të Opel që në fillim të vitit të ardhshëm.

Prodhuesi i automjeteve do të prezantojë logon e re në pjesën tjetër të portofolit të tij gjatë viteve të ardhshme.

Dizajni i ri i rrufesë së Opel-it ndihmon në lidhjen e markës me energjinë elektrike. Prodhuesi i automjeteve dëshiron të bëhet një markë plotësisht elektrike në Evropë deri në vitin 2028 dhe planifikon të ketë 15 modele të elektrizuara në portofolin e saj këtë vit.

Automjeti i parë i prodhimit që mban emblemën e re arrin në vitin 2024, por do të shohim shumë nga dizajnin e rifreskuar gjatë gjithë vitit. Nuk e kemi idenë se çfarë modeli do të zbukurojë fillimisht logoja e re. Opel tha se do të kishte një prezantim të gjerë për stemën në IAA Mobility të këtij viti, Motor Show në Mynih, me një “surprizë” të planifikuar për vizitorët.

Opel përditësoi së fundi markën e saj në 2020 pasi iu bashkua PSA Group, i cili do të bëhej pjesë e Stellantis kur të bashkohej me Fiat Chrysler Automobiles. Dizajni i ri nuk është shumë larg nga ai aktuali, me hapësirë ​​shtesë të shtuar rreth shenjës së rrufesë në qendër që e ndan atë nga rrethi që përfshin.

“Logoja e re do të vazhdojë të qëndrojë në qendër të fytyrës së markës Opel, një element kyç për dizajnin e jashtëm dhe të brendshëm të automjetit. Rrufeja e mprehur dhe e sigurt, kryqëzon unazën e pastër mbështetëse, duke i dhënë stemës sonë ikonike një pamje progresive dhe moderne”, tha Mark Adams, Zëvendës President i Dizajnit të Opel.

Opel i bashkohet një liste në rritje të prodhuesve të automjeteve që përditësojnë markën dhe logot e tyre. Deri më tani këtë vit, Opel është prodhuesi i katërt i automjeteve që përditëson logon e tyre, duke iu bashkuar Jaguar Land Rover dhe Porsche.

Që nga viti 2019, Volkswagen, Renault, Peugeot, Nissan, Lotus, Kia, General Motors, Cadillac dhe shumë të tjerë kanë përditësuar emblemat e tyre. Ndërsa prodhuesit e automjeteve mbushin portofolet e tyre me vetura elektrike, ata po përditësojnë më shumë sesa produktet e tyre për të ndihmuar në përcjelljen e drejtimit të tyre te klientët.

/Shqip.com