Teknologji Auto

Prodhuesi gjerman prezanton furgonët e rinj

Furgonët e Mercedes-Benz / Foto: Motor1
Furgonët e Mercedes-Benz / Foto: Motor1

Mercedes-Benz do të prezantojë arkitekturën e re elektrike bashkë me modelet e reja të furgonëve Van-EA që do dalin në shitje nga viti 2026.

Modelet e furgonëve V-Class, V-Class Marco Polo, Vito, e-Vito dhe EQV, po marrin të gjitha përditësimet brenda dhe jashtë, për të mbetur konkurrues në segmentin e kësaj linje që po sfidohet nga kompanitë tjera.

Fenerët LED me shumë rreze vijnë si standard ose opsional, ndërsa dritat e pasme LED janë përditësuar me një kontur të errët.

Furgonët vijnë me pesë ngjyra të reja dhe disa rrota aliazh të optimizuara në madhësi 17, 18 dhe 19 inç.

Të gjithë furgonët marrin sistemin më të fundit të informacionit argëtues MBUX.

Vito dhe e-Vito, tani kanë një grup instrumentesh me ngjyra 5,5 inç dhe një ekran me prekje 10,25 inç, ndërsa V-Class / V-Class Marco Polo dhe EQV kanë ekrane 12,3 inç.

Një tastierë qendrore e përditësuar strehon një bllok opsional të karikimit me valë dhe ka pajisje të reja të tilla si timoni me ngrohje, lëvizja pa çelës, ndriçimi i ambientit me 64 ngjyra dhe ndriçimi i zbehtë i pasmë për ngasje gjatë natës.

Mercedes po i përshtat V-Class dhe EQV, me një derë rrëshqitëse në anën e majtë si standard, ndërsa një frenë parkimi elektrik është gjithashtu standard në versionet komerciale të pajisura me transmision automatik.

Active Brake Assist tani funksionon edhe në një kryqëzim, dhe mund të porosisni fenerët adaptues LED Multibeam me 84 LED të rregullueshme individualisht.

Furgonët e përmasave të mesme marrin një paketë parkimi të rinovuar me një kamerë 360 gradë dhe një asistent manovrimi me rimorkio për automjetet e pajisura me një lidhës rimorkioje dhe transmetim automatik.

Marka luksoze gjermane i përshkruan furgonët e përditësuar si një hap të ndërmjetëm në rrugën drejt elektrifikimit të plotë.

Mercedes-Benz Vans projekton automjetet elektrike, do të përbëjnë më shumë se gjysmën e shitjeve totale deri në fund të dekadës.

/Shqip.com