Teknologji Auto

Prodhuesi gjerman heq dorë nga ‘breshka’ elektrike

Thashethemet se Volkswagen do ta sjellë një model të ri të versionit Beetle (breshka) për epokën elektrike kanë qarkulluar në internet prej vitesh.

Prodhuesi i automjeteve me bazë në Wolfsburg, ndërpreu prodhimin e Beetle në vitin 2019 dhe nuk ka pasur një pasardhës të drejtpërdrejtë deri më tani. Me sa duket, një Beetle elektrike nuk është aktualisht në shqyrtim.

Drejtori i Volkswagen, Thomas Schafer konfirmoi se Beetle nuk është aktualisht në shqyrtim. Sipas tij, mosgatishmëria nuk ka të bëjë me atë që Volkswagen nuk ka burimin e zhvillimit, paratë ose kohën për ta ndërtuar atë, por sepse nuk ka shumë kuptim nga pikëpamja e marketingut.

“Unë nuk mendoj kështu, sepse ka disa automjete që kanë pasur ditën e tyre. Nuk do të kishte kuptim ta ktheja atë. Nuk do të thoja me 100 përqind [siguri]. Por nga ku jam tani, unë nuk do ta merrja në konsideratë. Është njësoj si Scirocco: kishte ditën e vet, më pas u shfaq një model i ri i bazuar në një riinterpretim. Për ta bërë këtë përsëri? Nuk mendoj kështu. Dhe duke shkuar përpara me balancimin e të gjitha këtyre teknologjive dhe kostoja që lidhet me të, ju duhet të investoni para në vendin më të mirë të mundshëm”, ka deklaruar ai.

Nëse dëshironi ende një Beetle të ri në vitin 2023, mund të përdorni restomodin ultra të shtrenjtë Milivié 1.

Ai nuk ka një motor elektrik – në vend të kësaj, ai përdor një motor 2.28 litrash me ftohje me ajër dhe do të prodhohet në një seri shumë të kufizuar prej vetëm 22 makinash me rreth 621,200 dollarë për motor.
Jo krejt e njëjta recetë si Beetle origjinale e përballueshme e ndërtuar për 65 vjet dhe e shitur në më shumë se 21 milionë njësi.

/Shqip.com