Ekonomi

Pritet të thellohet bashkëpunimi mes Kosovës dhe Bankës Botërore

Në margjina të samitit të Procesit të Berlinit, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, së bashku me ministrin e Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, takoi zëvendëspresidenten për Evropë të Bankës Botërore, Antonella Bassani.

Kurti theksoi se Banka Botërore ka qenë dhe është një nga partnerët tanë kryesorë të zhvillimit dhe ne presim të vazhdojmë bashkëpunimin tonë të ngushtë edhe në të ardhmen.

Ai e falënderoi Bassanin për mbështetjen e palëkundur gjatë këtyre viteve, për të siguruar një rrugë të qëndrueshme dhe të drejtë zhvillimi për Kosovën.

Më tej, u bisedua mbi agjendën tonë të zhvillimit pavarësisht sfidave të vazhdueshme me të cilat po përballet rajoni e Evropa.

Palët biseduan mbi thellimin e bashkëpunimit ekonomik në rajon për të hequr pengesa për tregtinë rajonale, si dhe për bashkëpunim të shtuar edhe në projekte të modernizimit të pagesave. U theksua dhe kalimi në pagesa elektronike e cila do të mundësonte më shumë transaksione ekonomike.

Bassani vlerësoi pozitivisht avancimin e Kosovës sa i përket digjitalizimit dhe se vendi ynë është tashmë model për progresin e shpejtë në këtë sektor.

/Shqip.com