Art Jetese

Pjesa pozitive e mediave sociale

Mediat sociale shkaktojnë shumë probleme në jetën dhe shoqërinë moderne, për këtë nuk ka dyshim.

Gjithashtu është një mjet jashtëzakonisht i dobishëm që mund të ndihmojë jetën tonë në pothuajse çdo aspekt.

Lidhja me njerëz në mbarë botën -Me mediat sociale, ne kemi mundësinë të jemi të lidhur me njerëz nga e gjithë bota.

Ne mund të dëgjojmë dhe të mësojmë rreth kulturave që mund të mos i përjetojmë kurrë.

Kontakte – Mediat sociale e kanë bërë më të lehtë që të qëndrojmë në kontakt me njerëz që mund të mos i shohim personalisht, qofshin ata familjarë apo miq të shkollës.

Mund të informohemi – Duke u lidhur me kaq shumë njerëz në mbarë botën, ne mund të mësojmë më shumë për llojet e çështjeve me të cilat ata po merren, që është vetëm një nga rrugët e mediave sociale që na ndihmojnë të jemi më të sintonizuar nga ana sociale dhe politike.

Mund të mblidhemi dhe të shoqërohemi – Përveçse është një platformë për organizimin e veprimeve politike dhe sociale, është gjithashtu një mjet që ne përdorim për të menaxhuar ngjarjet sociale në jetën tonë me biseda në grup që na ndihmojnë të bashkohemi.

Media sociale për biznes – Bizneset lulëzojnë prej saj sepse mund të promovojnë markat e tyre dhe të shesin në internet. Kjo vlen edhe për koncerte dhe ngjarje të tjera. Për shkak se shumica e bizneseve janë në internet, kjo i lejon klientët të ndërveprojnë me llojet e produkteve dhe shërbimeve të disponueshme.

Takime në internet -Faqet dhe aplikacionet e takimeve në internet po formësojnë jetën romantike të njerëzve në mbarë botën. Sipas studimit të bizhuterive dhe fejesës së The Knot 2019, 22% e fejesave janë çifte që janë takuar në internet.

Kurse online në rrjetet sociale – Për më tepër, ka pothuajse llogari të pafundme të mediave sociale nga të cilat mund të mësoni joga, kitarë, poezi dhe çdo aftësi tjetër nga e cila mund të mendoni.

Lajmet – Jetojmë në epokën e informacionit. Nuk ka qenë kurrë kaq e lehtë të informohesh për atë që po ndodh dhe shpesh është falas.

Media sociale për punë dhe karrierë – Punët postohen në faqet e internetit të mediave sociale dhe proceset e aplikimit bëhen online. LinkedIn klasifikohet si një rrjet i mediave sociale për punë.

Mund të jetë e dobishme për brezat e vjetër – Gjeneratat e vjetra mund të përdorin mediat sociale për të qëndruar në kontakt me brezat e rinj me media sociale, të cilët kanë një zë në këto platforma.

Mediat sociale dhe teknologjia janë të dobishme për të luftuar krimin – Qeveritë po përdorin mediat sociale për të luftuar krimin. Autoritetet mund të mbledhin informacion në mediat sociale në rast urgjence.

Mediat sociale në qeveri dhe politikë – Qeveritë gjithashtu kanë mundësinë të vënë në dukje se çfarë duan dhe kanë nevojë njerëzit në një shoqëri për shkak të tregimeve dhe opinioneve që ata ndajnë në mediat sociale.

/Shqip.com