Lajme

Pfizer i dërgon letër Odës së Mjekëve të Kosovës

Vaksina Pfizer

Oda e Mjekëve të Kosovës ka pranuar një letër nga kompania farmaceutike Pfizer në lidhje më ndryshimet e përbërjes së një produkti, shkruan SHQIP.

Përbërjes farmaceutike e ndryshuar është e një produkti i cili ka efekt të shpejtë në trajtimin e disa sëmundjeve.

Bëhet fjalë për produktin Solu Medrol S.A.B. Act-O-Vial 40 mg.

“Solu-Medrol S.A.B. Act-O-Vial 40 mg pluhur dhe tretës për tretësirë për injeksion që tani gjendet në treg është prodhim me monohidrat të laktozës nga qumështi i lopës si ekscipient. Reaksionet serioze alergjike janë raportuar te pacientët alergjik në proteinat e qumështit të lopës të cilët janë trajtuar intravenoz ose instramuskular me Solu-Medrol S.A.B. Act-O-Cial 40 mg pluhur dhe tretës për tretësirë për injeksion që përmban laktozë”, thuhet në letrën e dërguar nga Pfizer.

Tutjë në njotim thuhët së “luteni që tani e tutje lidhur me produktin e lartëcekur të i referoheni këtyre të dhënave”./SHQIP.com