Lajme

Peci: Uzurpimi dhe zhvatja me pronat publike po mbrohen nga segmente të “Sistemit të drejtësisë”

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci
Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci

Uzurpimi dhe zhvatja me pronat publike po vazhdojnë të mbrohen nga segmente të caktuara brenda “Sistemit të drejtësisë”, kështu ka theksuar ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci.

Ai përmes një postimi në Facebook, ka thënë se MBPZHR po privohet nga e drejta për të ndërtuar objektin në pronën e saj.

“Institucionet e sigurisë kombëtare kanë vlerësuar se biznesi që operon përballë objektit të AKI-së nuk guxon të ushtrojë veprimtari në atë lokacion dhe se kjo përbën cenim të sigurisë kombëtare. MBPZHR ka përcaktuar atë lokacion për ndërtimin e objektit të Ministrisë së Bujqësisë për t’i ikur qirasë mbi gjysmë milioni për çdo vit”, tha Peci.

Ai tutje theksoi se vendimi i Gjykatës Komerciale për masë të sigurisë është “vendimi më absurd që ka parë ndonjëherë në jetën e tij”. Ai tha se gjykata në fjalë nuk po e llogaritë interesin publik: Cenimin e sigurisë kombëtare; Kursimin e mbi gjysmë milioni euro qira si dhe privimin nga mundësia që përmes ndërtimit të objektit të Ministrisë të plotësojë edhe një kriter që Kosovës t’i sjellë deri në 160 milionë euro fonde të IPARD.

“Absurditeti i radhës qëndron edhe në faktin se gjykata thirret në një kontratë, me qira mujore 500 euro për disa biznese, pompë benzine e restaurant me një sipërfaqe prej 25 ari midis Prishtinës e cila ka skaduar me 31.12.2023 dhe nuk ekziston më. Unë e di që disa janë në hall, sikurse janë disa në Stankaj të Pejës ashtu edhe në Ulpianë të Prishtinës por unë mbroj hallin e qytetarit dhe interesin publik dhe nuk ndjej për hallet e kësaj kategorie. Nuk na ndalë asgjë! Do të ndërmarrim dhe luajmë çdo gur deri në lirimin e pronave të uzurpuara ose të kontraktuara përmes marrëveshjeve korruptive”, ka nënvizuar Peci.

/Shqip.com