Teknologji Auto

Njihuni me Renault Clio 2023 (Foto)

Vetura e vogël e prodhuesit francez të automjeteve, ka ardhur me një ndryshim thelbësor me pamje të re të mprehtë në pjesën e jashtme, qëndrueshmëri të shtuar dhe një nivel të ri sportiv ‘esprit Alpine’.

Clio i ri ofrohet vetëm me motorin hibrid E-Tech të Renault.

Marka franceze është përqendruar në stilin dhe teknologjinë për këtë përditësim të mesit të jetës së Clios. Një pjesë e re e përparme bën krahasime me modelin e ri tërësisht elektrik Megane E-Tech, Austral SUV dhe konceptin Scenic Vision.

Fenerët LED të Clio-së janë më të hollë se më parë dhe janë të bashkuara me një grafikë ndriçimi dramatik që do të shfaqet në gamën më të gjerë të Renault me kalimin e kohës.

Njësitë LED vijnë në lidhje me një dizajn të ri më të mprehtë të parakolpit, opsione me ngjyra të freskëta dhe modele të reja të rrotave deri në 17 inç.

Në pjesën e brendshme, Renault është fokusuar në përmirësimin e cilësisë së materialit dhe ndërfaqeve dixhitale të makinës.

Krahas fokusit të Renault në materialet më cilësore brenda kabinës, marka është fokusuar edhe në qëndrueshmëri. Ndryshe nga modelet e kaluara ku në pjesën e brendshme veshjet ishin me përmbajtje të lëkurës, në Clion e re, shumica e pëlhurave të përdorura janë bërë pjesërisht nga materiale të ricikluara.

Clio do të jetë i disponueshëm me një opsion të vetëm motorik hibrid E-Tech në MB të çiftuar ekskluzivisht me një transmetim automatik. Duke prodhuar një maksimum të kombinuar 143 kuaj fuqi, Clio është në gjendje të funksionojë thjesht me energji elektrike me shpejtësi deri në 40 mph për distanca të shkurtra.

Renault nuk ka përshkruar sasinë e shpenzimit të karburantit, por ka konfirmuar një vlerësim të CO2 prej 93 g/km, një përmirësim prej 6 g/km krahasuar me Clio E-Tech aktual, i cili vetë vlerësohet në 64 mpg – duke sugjeruar një përmirësim të lehtë në ekonominë e kombinuar të karburantit të Clio-së së re.

/Shqip.com