Teknologji Auto

Nis prodhimi masiv i Hummer EV SUV i GMC

Ndërsa versioni pickup i Hummer EV hyri në prodhim në vitin 2021, SUV-i standard vetëm tani po i bashkohet atij, prodhimi masiv, duke filluar në Fabrikën Zero në Detroit.

Njësia e parë me VIN 001 sapo doli nga fabrika dhe kompania e shiti atë për 500,000 dollarë në një ankand.

Me Hummer EV që del nga linja e prodhimit, zëvendëspresidenti i kompanisë thotë se dërgesat e para aktuale do të fillojnë në fund të këtij tremujori. Vëllime më të larta prodhimi priten në gjysmën e dytë të këtij viti, por nuk u cituan shifra specifike.

Hummer EV SUV është ndërtuar së bashku me versionin pickup, Chevrolet Silverado EV dhe GMC Sierra EV, pasi të gjitha këto automjete ndajnë të njëjtën platformë Ultium për EV.

Në një deklaratë të mëparshme, GMC tha se mori mbi 90,000 rezervime për Hummer EV dhe rreth 50-60 % e tyre janë varianti i marrjes.

/Shqip.com