Sport Ndërkombëtar

Ndryshimet e fundit te Chelsea

Todd Boehly

Pasi Chelsea kaloi nga duart e Roman Abramovich në Todd Boehly, ndryshimet kanë filluar.

Në faqen zyrtare të skuadrës është njoftuar për emeërimin e pjesës së tjetër të bordit.

Behdad Eghbali dhe José E. Feliciano janë së bashku me Bohely në krye të klubit.

Teksa, James Pade është partner dhe drejtor menaxhues i Clearlake Capital.

Njoftimi i plotë:

“Si kujdestarë të Chelsea FC, ne tani fillojmë të zbatojmë vizionin dhe planin tonë afatgjatë për Klubin, duke krijuar një përvojë të jashtëzakonshme për tifozët e tij pasionantë, besnikë dhe duke vazhduar të sfidojmë për nderimet kryesore në përputhje me historinë e dekoruar të Chelsea FC,” tha. Todd Boehly, bashkë-pronar i Chelsea FC, dhe kryetar dhe CEO i Eldridge. “Duke punuar së bashku, krah për krah, ne jemi të vendosur fort për të fituar, si brenda dhe jashtë fushës. Për ne, kjo përpjekje ka filluar.’

“Ndërsa fillon epoka e re e pronësisë së Boehly-Clearlake, ne jemi të ngazëllyer për të ndërtuar një organizim kampionati dhe për të rritur Chelsea FC si një platformë globale,” thanë Behdad Eghbali dhe José E. Feliciano, bashkë-pronarët kontrollues të Chelsea FC dhe bashkë-themeluesit dhe partnerët menaxhues të Clearlake Capital. “Ne mezi presim të mbështesim Thomas Tuchel , Emma Hayes dhe ekipet e tyre dhe do të ofrojmë mbështetje proaktive dhe të pandërprerë për t’i bërë krenarë tifozët besnikë të Chelseat dhe partnerët tanë”.

Boehly është emëruar kryetar i bordit të Chelsea FC, në fuqi menjëherë. Anëtarët e tjerë të bordit të konfirmuar të Chelsea FC përfshijnë:

• Behdad Eghbali dhe José E. Feliciano, bashkë-pronarët kontrollues të Chelsea FC, dhe bashkëthemeluesit dhe partnerët menaxhues të Clearlake Capital
• Mark Walter, bashkëpronar i Chelsea FC, bashkëthemelues dhe CEO i Guggenheim Partners, pronar i Los Angeles Dodgers, Los Angeles Lakers dhe Los Angeles Sparks
• Hansjörg Ëyss, bashkëpronar i Chelsea FC, themelues i Fondacionit Wyss
• Jonathan Goldstein, bashkëpronar i Chelsea FC, bashkëthemelues dhe CEO i Cain International
• Barbara Charone, drejtor dhe bashkëthemelues i MBC PR
• Lord Daniel Finkelstein OBE, kolumnist dhe ish-redaktor ekzekutiv i The Times
• James Pade, partner dhe drejtor menaxhues i Clearlake Capital

Njoftimi përfshin largimin e Marina Granovskaia, drejtoreshë e Chelsea FC. Boehly do të funksionojë si drejtor i përkohshëm sportiv derisa Klubi të emërojë një zëvendësues me kohë të plotë, duke vazhduar punën e klubit drejt objektivave të tij gjatë afatit kalimtar aktual. Chelsea FC dhe znj. Granovskaia kanë rënë dakord që ajo do të mbetet në dispozicion të Boehly dhe Klubit për kohëzgjatjen e afatit kalimtar aktual, në masën që kërkohet për të mbështetur tranzicionin.

“Falënderojmë Marinën për shërbimin e saj të shkëlqyeshëm për shumë vite ndaj Klubit dhe i urojmë të gjitha të mirat në sipërmarrjet e saj të ardhshme”, shtoi Boehly.