Rozë Ndërkombëtar

Ndryshime të mëdha në Eurovision! Zbulohen detajet

Organizatorët e Eurovizionit kanë paralajmëruar ndryshime të mëdha në mënyrën se si do të përzgjidhen finalistët e vitit të ardhshëm.

Detajet u bënë me dije përmes një deklarate për shtyp pasi formati i ri i votimit u miratua nga Grupi i Referencës së Konkursit gjatë ditës së sotme.

Ndryshimet:

– Votat e shikuesve do të vendosin për vendet që kualifikohen në gjysmëfinale.

– Shikuesit në vendet jo-pjesëmarrëse do të mund të votojnë në internet.
– Votat e jurisë do të kombinohen me votat e audiencës globale për të vendosur rezultatin përfundimtar.

Vitin e ardhshëm, vendet që kualifikohen në gjysmëfinale do të vendosen vetëm në bazë të votave të dhëna nga shikuesit, në vend të një kombinimi të një jurie dhe votimit publik siç ka ndodhur që nga viti 2009.

Juritë profesionale të industrisë së muzikës do të mbeten për finalen e madhe, por kontrolli i plotë se kush do të kalojë gjysmëfinalen i është dorëzuar publikut shikues. Dhe, për herë të parë ndonjëherë, shikuesit nga vendet jo-pjesëmarrëse do të mund të votojnë edhe për këngët e tyre të preferuara.

Eurovizioni i vitit të ardhshëm do të zhvillohet në Liverpool .

Pjesëmarrësi ukrainas Kalush Orchestra u votua si kampion i vitit 2022 në maj , dhe ndërsa vendi fitues tradicionalisht pret ngjarjen e vitit të ardhshëm, organizatorët vendosën që kjo nuk do të ishte në gjendje të ndodhte për shkak të krizës së vazhdueshme në Ukrainë.

Orkestra Kalush interpreton këngën e tyre fituese Stefania.

/Shqip.com