Lajme

Ndahen 5.5 milionë euro për vazhdimin e mbështetjes së stafit shëndetësor

Ilustrim

Ministri i Financave dhe Transfereve, Hekuran Murati gjatë mbledhjes së Qeverisë ka hedhur si propozim-vendim vazhdimin e mbështetjes për stafin shëndetësorë.

Murati sqaroj se kjo mbështetje ishte paraparë të përfundojë në muajin qershor, por duhet vazhduar për shkak të rritjes së rasteve me COVID-19.

“Kërkoj të vazhdohet mbështetja që ka qenë për stafin shëndetësorë në kuadër të masave në luftën kundër pandemisë COVID-19. Mbështetja fillestare ka qenë e paraparë të vazhdojë deri në fund të muajit qershor, pro tani me rikthimin e numrave dhe ndryshimin e situatës konsiderojmë se mbështetja duhet të vazhdojë. Pra ajo mbështetje prej 10% mbi pagën bazë sepse konsiderojmë të nevojshme që të ketë staf të motivuar dhe të angazhuar në luftën me pandeminë”,tha ministri Murati.

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati.

Ai theksoi se parashihet të ndahen 5.5 milionë euro.

Ministriat e Qeverisë Kurti kanë votuar pro, pa asnjë abstenim dhe asnjë kundërshtim./Shqipc.om