Kulturë

Naim Kelmendi / Gjykim

Naim Kelmendi / Poet, shkrimtar, publicist
Naim Kelmendi / Poet, shkrimtar, publicist

GJYKIM

Krishti do t’u kishte thënë
Fali o Zot se s’dijnë çka bëjnë

Këta nuk pendohen për t’bërat e tyre
Larashë të pistë në zhvatje, në ecje
Ngarendin si kojrilat natën…

O Zot bëju gjykatën

Këta të qajnë ditën
E të kafshojnë natën
Pastaj dhe një përmendore
Ta ngrisin
Në vajtimin e tyre
Sikur aq shumë më paskan dashur…

/Shqip.com