Kulturë

Mumiet e lashta me gjuhë ari janë gjetur në varreza

Disa varre të lashta që përmbajnë mumie me gjuhë ari në gojët e tyre janë zbuluar nga arkeologët në varrezat e lashta Qewaisna, të vendosura afërsisht 40 milje në Egjipt.

Gjetjet datojnë midis 300 pes dhe 640 të es.

Këshilli i Lartë i Egjiptit për Arkeologjinë tha se gjeti një zgjerim të varrezave që përmbante varre arkeologjike që datojnë në periudha të ndryshme.

Disa mumie u zbuluan gjithashtu me ar në kockat.

Besohet se gjuhët e mumjeve do të ishin hequr gjatë procesit të balsamimit dhe do të zëvendësoheshin me ar.

Kjo nuk është hera e parë që gjuha ari mumie janë zbuluar në këtë vend. Vitin e kaluar u zbulua një kafkë me një stoli në formë gjuhe.

/Shqip.com