Lajme Botë

Moti i keq në Itali, mijëra familje mbesin pa energji elektrike

Moti i keq në Itali, mijëra familje mbesin pa energji elektrike
Moti i keq në Itali, mijëra familje mbesin pa energji elektrike

Në Emilia-Romagna janë 27 mijë persona pa energji elektrike për shkak të motit të keq.

Kjo u raportua nga Enel, duke shpjeguar se grupi i punës prej 700 teknikësh të vendosur nga E-Distribuzione vazhdon, duke përfshirë personelin e brendshëm dhe atë të kompanive të palëve të treta, për t’u marrë me pasojat e valës së motit të keq në provincat Forli-Cesena, Ravena dhe Bolonja.

4 helikopterë janë në terren, ndërsa 170 gjeneratorë dhe katër termocentrale janë mobilizuar tashmë për të furnizuar me energji emergjente, sapo kushtet e motit lejojnë rrjedhjen e ujit.

/Shqip.com