Lajme Botë

Mjegulla e ngrirë paralajmërohet si “çështje serioze” në Britani

Një alarm i ftohtë i nivelit të tretë është në fuqi për Anglinë, me sinoptikanët që paralajmërojnë se mjegulla e ngrirë do të rrisë rrezikun e aksidenteve dhe vonesave të udhëtimit.

Mjegulla e ngrirë do të jetë një “çështje serioze” në ditët në vijim, kanë paralajmëruar sinoptikanët, me një paralajmërim të lëshuar për pjesë të mëdha të Britanisë.

Paralajmërimi i verdhë i motit për mjegull të dielën mbulon pjesën më të madhe të Anglisë, duke përfshirë Yorkshire, Jug-Lindje dhe Midlands.

Dukshmëria mund të ulet deri në 50 metra dhe sinoptikanët thonë se sipërfaqet e patrajtuara mund të bëhen të rrëshqitshme, duke çuar në një rritje të mundësisë për aksidente ose lëndime.

Drejtuesit e automjeteve janë paralajmëruar të presin kohë të mundshme më të ngadalta të udhëtimit, me vonesa në shërbimet e autobusëve dhe trenave gjithashtu të mundshme.

Ka një shans për vonesa ose anulime të fluturimeve, tha Zyra Met.

“Mjegulla e ngrirë do të çojë në kushte të vështira drejtimi dhe mund të shkaktojë vonesa të udhëtimit në disa zona të shtunën në mbrëmje dhe të dielën në mëngjes”, shtoi ai.

Një alarm i ftohtë i nivelit të tretë mbetet në fuqi për Anglinë deri të mërkurën, shkruan Skynews.

Prezantuesi i motit në Sky News, Jo Edwards tha se “mjegulla e dendur e ngrirjes ka të ngjarë të bëhet një çështje serioze gjatë ditëve të ardhshme pasi presioni i lartë që lëviz nëpër pjesët jugore të vendit parandalon që kushtet më të buta të bëhen dominuese”.

/Shqip.com