Lajme

Mbretëria e Bashkuar dhe BE ndajnë 500 miliardë dollarë për subvencionet e energjisë

Mbretëria e Bashkuar

Mbretëria e Bashkuar konfirmoi të enjten planet për të subvencionuar faturat e energjisë për familjet dhe bizneset, duke iu bashkuar qeverive të tjera evropiane në një garë të kushtueshme për të mbrojtur ekonomitë e tyre nga ngrirja këtë dimër pasi Rusia ndërpret furnizimet me gaz .

Plani i Mbretërisë së Bashkuar mund të kushtojë deri në 150 miliardë paund (172 miliardë dollarë), thanë analistët. Shto këtë në njoftimet e fundit të ngjashme nga Gjermania, Austria dhe qeveritë e tjera të BE-së, dhe fatura e rajonit për tërheqjen e goditjes së çmimeve në rritje është tashmë më shumë se 500 miliardë euro (500 miliardë dollarë), raporton CNN.

Duke filluar nga tetori, një familje tipike në Mbretërinë e Bashkuar do të paguajë jo më shumë se 2,500 £ (2,880 dollarë) për energjinë e tyre për dy vitet e ardhshme. Qeveria do të mbështesë gjithashtu bizneset, bamirësitë dhe organizatat e sektorit publik me kostot e tyre të energjisë për gjashtë muajt e ardhshëm, dhe ndoshta edhe më gjatë.

Tashmë, fatura mesatare vjetore e energjisë shtëpiake është rritur me 54% këtë vit në 1,971 £ (2,263 dollarë). Pa planin e ri për të kufizuar çmimet, faturat do të ishin rritur mbi 3,500 £ në tetor, dhe edhe më të larta në fillim të vitit të ardhshëm./Shqip.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.58
  • Benzine: 1.34
  • Gas: 0.75
Sot : 24/09/2022