Lajme

Mbi 60 përqind e maturantëve e kaluan Provimin e Maturës në afatin e gushtit

Testi i Maturës

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit ka bërë të ditur se 60.2 % e maturantëve kanë kaluan Provimin e Maturës në afatin e gushtit.

Sipas ministrisë, arritshmëria mesatare në test është 43.2%.

“Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit ka bërë shpërndarjen e rezultateve të Provimit të Maturës në shkolla, sipas të cilave 2384 nxënës apo 60.2% maturantë kanë kaluar me sukses këtë test në afatin e gushtit.

Provimi i Maturës është organizuar më 27 gusht 2022, në 59 qendra të testimit, ndërsa në këtë proces janë angazhuar 177 komisionerë, 70 mbikëqyrës, 50 vëzhgues nga organizata rinore KYC, si dhe 600 administrues”.

Provimin e kanë paraqitur 5084 nxënës, por në test kanë hyrë 3958 prej tyres.

Nga testi për shkak të përdorimit të telefonit janë larguar 21 nxënës./SHQIP.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.60
  • Benzine: 1.33
  • Gas: 0.76
Sot : 28/09/2022