Lajme

“Mbështetje vëllezërve tanë nga veriu”- Rreth një mijë banorë të Shtërpcës dalin në protestë

Rreth një mijë banorë të Komunës së Shtërpcës u mblodhën sot për të shprehur pakënaqësitë e tyre kundrejt Qeverisë së Kosovës.

Turma mbante pankarta me mesazhet “Vuçiç do të mbajë serbët dhe paqen”, “Mbështetje vëllezërve tanë nga veriu”, “Ndal dhunës kundër serbëve”, “Liri për vëllezërit tanë”, “Ne duam vetëm paqe”.

Kryetari i Komunës së Shtërpcës Dalibor Jevtiç, duke ju drejtuar vendasve të mbledhur, tha se serbët nuk do të tolerojnë më asnjë formë dhune, raporton Kosovoonline.

“Ne do të luftojmë demokratisht dhe paqësisht, pavarësisht se sa Kurti na paraqet ne si kriminelë dhe nuk e di se si ai ende nuk na thërret, ai duhet të dijë se ne kemi forcë të pasqyruar në unitet dhe kjo është arsyeja se pse çdo serb që jeton në jug apo veri, duhet të ngrejë zërin kundër zullumit, kundër dhunës dhe kundër gjithçkaje që qeveria aktuale e Kosovës po bën sot. Ne duam vetëm të jemi vetvetja dhe të qëndrojmë e të mbijetojmë këtu, pa rrezikuar askënd,” tha Jevtiç.

Jevtiç dërgoi një mesazh paqeje, një mesazh uniteti, por gjithashtu një mesazh mbështetjeje për bashkëpatriotët në Kosovën e veriut që po përballen me presione të mëdha.

“U bëj thirrje të gjithë atyre që janë përgjegjës për sigurinë, sigurinë dhe lirinë të bëjnë punën e tyre dhe të ndikojnë tek ata që marrin vendime të njëanshme sot në Prishtinë, të ndalin bërjen e tyre. Komuna e Shtërpcës kaloi nëpër formën më të madhe të shtypjes për asgjë. Ata mbyllën Autoritetin tonë të Përkohshëm dhe deri më sot po mbajnë vëllezërit tanë në paraburgim, duke u përpjekur në mënyra të ndryshme, duke mbjellë frikë për të bërë kështu që të largohemi nga këto mjedise,” tha Jevtiç.

/Shqip.com