120 familje evakuohen nga Lagja e Boshnjakëve

Kryetari i Komunës së Mitrovicës Veriore, Aleksandar Spiriq, ka folur sot para filialit të parashkollorit “Danica Jaramaz”, në lagjen e Boshnjakëve.
Pasi paraprakisht u bëri thirrje qytetarëve që të ndihmojnë në ndërtimin e argjinaturës pranë urës lindore, ai theksoi se situata emergjente si kjo kërkojnë solidaritet dhe unitet, për të ndihmuar njëri-tjetrin.
Tutje, ai saktësoi se objektet që janë përmbytur në lagjen e Boshnjakëve janë objekte komunale, si dhe objektet e ndërtuara nga rrethi Kosovë-Mitrovicë.

Duke iu drejtuar mediave sot, ai bëri të ditur se janë evakuuar afro 50 familje nga gjithsej shtatë objekte banimi pranë urës lindore. Nga ana tjetër, sipas fjalëve të tij, dy të tjerë do të evakuohen afër kopshtit në lagjen e Boshnjakëve.
Në një njoftim të mëvonshëm, mbrëmjen e sotme, ai saktësoi se numri i përgjithshëm i familjeve që janë evakuuar në këtë vendbanim është 120, nga gjithsej 11 objekte.
Më shumë se 30 persona, shtoi ai, janë akomoduar përkohësisht në Konviktin Studentor në Mitrovicë.

Niveli i ujit të lumit “Ibër” ka shënuar një rritje të lehtë në gjysmë ore të kaluar – për rreth 5 cm”, thuhet në njoftim.