Nuk do të ketë procedurë të shpejtë për antarsimin e Ukrainës në BE, thotë kancelari gjeraman

(AP Photo/Hannibal Hanschke, Pool)

Kancelari gjerman, Olaf Scholz, tha të enjten se ai kundërshton një procedurë të shpejtë për anëtarësimin e Ukrainës në Bashkimin Evropian. shkruan CNN.

“Është shumë e rëndësishme që ne të vazhdojmë të ndjekim gjërat që kemi vendosur në të kaluarën,” u tha Scholz gazetarëve të enjten përpara një samiti të BE-së në Versajë, Francë.

Scholz iu referua marrëveshjes së asociimit që BE dhe Ukraina arritën në vitin 2017 që synon thellimin e lidhjeve politike dhe ekonomike. “Ky është kursi që duhet të ndjekim,” tha Scholz. 

Udhëheqësi gjerman tha se me 27 shtete anëtare në BE, tashmë është e vështirë të merren vendime unanime në BE për çështje të tilla si politika e jashtme, ekonomike dhe financiare.

Ai tha se BE-ja duhet të vazhdojë të zhvillohet në perspektivë “kur vjen puna për të sjellë vendime, duke bërë të mundur vendimet e shumicës”.

Duke folur në Versajë përpara samitit, kryeministri holandez Mark Rutte hodhi poshtë gjithashtu thirrjen e Ukrainës për një anëtarësim të shpejtë në BE.

“Nuk ka gjë të tillë si një ndjekje e shpejtë e pranimit, një gjë e tillë nuk ekziston,” tha ai./Shqip.com