Lajme

Lajm i mirë për fëmijët që kanë lindur nga 1 janari 2014

Ilustrim.

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka njoftuar se që nga sot hapet aplikimi edhe për fëmijët e lindur nga 1 janari i vitit 2014 që të përfitojnë nga shtesat për fëmijë.

Sipas njoftimit skema për shtesat për fëmijë do të zgjerohet gradualisht.

“Duke filluar nga ky muaj skema për shtesat për fëmijë do të zgjerohet gradualisht, duke shtuar nga një gjeneratë për çdo muaj. Pra, në muajin gusht do të shtohet gjenerata e fëmijëve të lindur në vitin 2013, në muajin shtator gjenerata e fëmijëve të lindur në vitin 2012, e kështu me radhë”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Financave.

Aplikimi i rregullt për shtesa për fëmijë bëhet nga nëna dhe se llogaria bankare do të jetë në emër të aplikueses, kurse aplikimi nga babai apo kujdestari ligjor i fëmijës bëhet vetëm në raste specifike.

Tashmë aplikimi për shtesa për fëmijë do të jetë vazhdimisht i hapur në platformën eKosova, kurse pagesa do të bëhet me datë 25, apo ditën vijuese të punës, të çdo muaji.

Në vijim mund të gjeni vegezën për aplikim: https://ekosova.rks-gov.net/Security/Index?ReturnUrl=%2FServices%2FSubService%3Fservice%3D312