Lajme Botë

Laburistët kërkuan shkarkimin e tij, Zahawi thotë se gabimi tatimor ishte jo i qëllimshëm

Kompania e sondazheve YouGov, e bashkëthemeluar nga Nadhim Zahawi para se të hynte në politikë, ka qenë në qendër të pyetjeve të ngritura mbi çështjet tatimore të ish-kancelarit. Ai tha në një deklaratë që babai i tij e ndihmoi atë në atë kohë.

Nadhim Zahawi ka deklaruar se HMRC arriti në përfundimin se gabimi i tij tatimor ishte “i pakujdesshëm dhe jo i qëllimshëm” pasi laburistët kërkuan që ai të shkarkohej për financat e tij.

Kryetari i konservatorëve dhe anëtari i kabinetit lëshuan një deklaratë duke thënë se ai donte të “adresonte një pjesë të konfuzionit” në lidhje me financat e tij.

Ai tha se babai i tij mori aksionet e themeluesit në YouGov dhe se HMRC më vonë nuk u pajtua në lidhje me ndarjen e saktë, duke e bërë atë të zgjidhte çështjen dhe të paguante atë që ata thanë se duhej.

“Ata arritën në përfundimin se ky ishte një gabim ‘i pakujdesshëm dhe jo i qëllimshëm. Në mënyrë që të mund të fokusohesha në jetën time si nëpunës publik, zgjodha të zgjidhja çështjen dhe të paguaja atë që ata thanë se duhej, gjë që ishte gjëja e duhur për të bërë”, tha Zahawi.

Pyetjet janë vërtitur pas një artikulli në The Sun të dielën , i cili pretendonte se një pagesë me shtatë shifra ishte bërë nga Zahawi për t’i dhënë fund një mosmarrëveshjeje me tatimtarër pas shqyrtimit të çështjeve financiare të familjes së tij, shkruan Skynews.

Zahawi tha gjithashtu në deklaratën e tij se si një politikan i lartë, e di se shqyrtimi dhe korrektësia janë pjesë të rëndësishme të jetës publike.

“Njëzet e dy vjet më parë, unë bashkëthemelova një kompani të quajtur YouGov. Jam jashtëzakonisht krenar për atë që kemi arritur Është një biznes i mrekullueshëm që ka punësuar mijëra njerëz dhe ofron një shërbim mbresëlënës”, është shprehur Zahawi.

/Shqip.com