Sport Shqiptar

Kush është Zelimkhan Abakarov? – Kampioni i botës në mundje

Zelimkhan Abakarov

Zelimkhan Abakarov e ka fituar medaljen e artë – në mes të Beogradit.

29 vjeçari triumfoi në finale të Kampionatit Botëor – ndaj Gilmanin me rezultat 7-2.

Për Abakarov – ky është suksesi më i madh në karrierën e tij të pasur.

Por, kush Zelimhan – dhe çfarë origjine ka?

Kampioni i botës – i lindur në vitin 1993 – është me origjinë çeçene.

Ai ka një karrierë të pasur – sepse të artën e kishte fituar edhe në Lojërat Mesdhetare 2022 në Oran, Algjeri.

Të argjendën e kishte “rrëmbyer” në Lojërat e Solidaritetit Islamik 2021 të mbajtur në Turqi, ndërsa të bronztën e kishte fituar në Çmimi e Madh të Artë “Ivan Yargyun 2022” në Rusi./Shqip.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.58
  • Benzine: 1.34
  • Gas: 0.75
Sot : 24/09/2022