Art Jetese

Kujdes kur i konsumoni, ja cilat futa përmbajnë më shumë sheqer

Frutat duhet të jenë padyshim pjesë e dietës ditore, por jo të gjitha frutat janë njëlloj të shëndetshme.

Për shembull, diabetikët duhet të kenë shumë kujdes kur zgjedhin fruta sepse disa lloje përmbajnë një sasi të madhe sheqeri.

Edhe pse këto sheqerna janë natyrale, ato nuk janë të përshtatshme për të gjithë.

Futat me përmbajtjen më të ulët të sheqerit kanë vlerat më të mira ushqyese, duke përfshirë nivele të larta të antioksiduesve dhe fitonutrientëve.

Frutat me përmbajtje të ulët sheqeri janë limoni, mjedra, boronica, manaferra.

Frutat me përmbajtje mesatare sheqeri janë luleshtrydhja, papaja, shalqiri, pjeshka, pjepri, molla, kajsia et.

Frutat me përmbajtje të lartë sheqeri janë kumbulla, portokalli, kivi, dardha, ananasi, rrushi, shega, banania si dhe  frutat e thata, hurma, rrushi i thatë.

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.58
  • Benzine: 1.34
  • Gas: 0.75
Sot : 24/09/2022