Teknologji

Kufjet Dyson vijnë me vakum ajri për gojën

Kufjet me siguri do të kthenin kokën në rrugë, tha një recensues

Dyson ka hedhur hapin e parë drejt teknologjisë së veshjes, me një palë kufje që bien në sy, të cilat vijnë me një maskë goje që pastron ajrin.

Më i njohur për fshesat me korrent, Dyson është diversifikuar vitet e fundit me produkte të tilla si ventilatorë dhe tharëse flokësh.

Kufjet – të quajtura Dyson Zone – janë krijuar për të trajtuar çështjen në rritje të ndotjes së ajrit.

Një recensues tha se ata patjetër do të “kthenin kokën në rrugë”.

Britta O’Boyle, zv/redaktor në botimin e veglave Pocket-lint, shkroi : “Dizajni i tyre sigurisht që bie në sy.”

Cilësia e zërit ishte “e shkëlqyer”, tha ajo për BBC News, dhe kufjet kishin një “ndërtim të bukur”.

Por duke qenë se ajo nuk ishte në gjendje ta testonte produktin jashtë, ajo nuk mund të thoshte se sa efektivisht do të pastronte ajrin ose “sa budalla ndihesh duke e veshur atë”.

Kufjet dalin në shitje në vjeshtë.

“Ne nuk presim që ato të jenë të lira,” shtoi O’Boyle.

Kufjet e anulimit të zhurmës vijnë me një motor, ventilator dhe filtra ajri në çdo kupë veshi.

Ajri thithet përmes filtrave, duke kapur alergjenë dhe ndotës si azoti dhe dioksidi i squfurit dhe pluhuri i frenave.

Dhe ky ajër i pastruar më pas kanalizohet në hundë dhe gojë nëpërmjet vizorit, i cili është ngjitur magnetikisht në fund të kufjeve.

Është 97% efektiv në marrjen e ajrit të pastër në mushkëri, thotë kompania./SHQIP.com