Lajme Botë

Kremlini miraton një të tretën e buxhetit për mbrojtjen

Rusia do të shpenzojë pothuajse një të tretën e buxhetit shtetëror në vitin 2024 për mbrojtjen, sipas projekteve të Kremlinit.

Ajo gjithashtu planifikon të rrisë huamarrjen shtetërore për të ndihmuar në financimin e “operacionit special ushtarak” të saj në Ukrainë në vitet e ardhshme dhe po llogarit në një rikuperim të të ardhurave nga nafta dhe gazi për ta bërë këtë.

Shpenzimet nën seksionin e “mbrojtjes kombëtare” të buxhetit të Rusisë do të arrijnë në 10.78 trilionë rubla (89.4 miliardë paundë) vitin e ardhshëm, sipas dokumenteve buxhetore të ministrisë së financave që përshkruajnë planet fiskale të qeverisë për 2024-2026.

Në vitin 2021, një vit para se Moska të fillonte pushtimin e Ukrainës, shpenzimet e mbrojtjes përbënin 14.4% të shpenzimeve totale, ndërsa në vitin pasardhës u rritën në 17.7%.

/Shqip.com