Lajme

Krasniqi: Raporti i HRW, tregues që Kurti abuzoi

Memli Krasniqi, kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, ka reaguar pas publikimit të raportit “Human Rights Watch” për Kosovën.

Në raport përmenden vrasjet e grave, kërcënimet ndaj gazetarëve, si dhe diskriminimi ndaj komuniteteve të margjinalizuara.

Për këtë, Krasniqi e fajëson Qeverinë e Kosovës, duke thënë se janë duke keqqeverisur dhe kanë “shkaktuar” pasiguri sociale.

“Kaosin, mungesën e kompetencës, keqqeverisjen dhe pasigurinë sociale e politike të krijuar gjatë vitit 2022 në vendin tonë – e ka evidentuar edhe raporti i fundit për Kosovën i organizatës Human Rights Watch”, ka shkruar Krasniqi në rrjetin social Facebook.

“Dhuna dhe vrasjet e grave, kërcënimet e gazetarëve nga zyrtarë institucionalë e diskriminimi i të gjitha komuniteteve të margjinalizuara, dëshmojnë detajisht paaftësinë e kësaj Qeverie. Shpërfaqja e mungesës elementare të përgjegjësisë institucionale në vitin e kaluar, është tregues i qartë se çfarë i pret qytetarët e Kosovës edhe këtë vit nga kjo Qeveri: Abuzim me të drejtat e tyre elementare”, ka shkruar Krasniqi.

/Shqip.com