Lajme Botë

Kosovari dënohet me burgim të përjetshëm në Zvicër, kishte mbytur gruan dhe kunatën

Gjykata e Lartë e Aargaut në Zvicër

Gjykata e Lartë e Aargaut në Zvicër ka dënuar me burgim të përjetshëm një burrë nga Kosova pasi e kishte vrarë me thikë gruan dhe kunatën e tij, më 8 janar 2018-të.

Gjykata e shpalli burrin fajtor për vrasje të shumta dhe e dënoi me burgim të përjetshëm, shkruan Aargauer Zeitung.

Gjykata më e lartë vendosi edhe masën ambulatore për të shoqëruar dënimin me burg. Po ashtu, kosovari do të dëbohet nga vendi për një periudhë 15-vjeçare. 

Ai duhet t’u paguajë paditësve privatë gjithsej më shumë se 200 mijë franga si kompensim dhe dëmshpërblim. 

Kështu, Gjykata e Lartë konfirmoi vendimin e shkallës së parë të Gjykatës së Qarkut Brugg.

Ai ka kërkuar aktgjykimin që do ta shpallte fajtor për vrasje të shumëfishtë dhe dënim maksimal prej gjashtë vitesh burg.

Si hap tjetër, Gjykata Supreme do të nxjerrë një aktgjykim të arsyetuar me shkrim.

Palët pastaj kanë 30 ditë për të apeluar vendimin në Gjykatën e Lartë Federale./Shqip.com