Lajme

Kosovarëve u bëhet thirrje të mos kalojnë nëpër Serbi

Pika kufitare në Merdarë që lidh Kosovën dhe Serbinë.
Pika kufitare në Merdarë që lidh Kosovën dhe Serbinë.

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës dhe Ministria e Punëve të Brendshme kanë reaguar pas situatës së krijuar në pikat kufitare në Serbi, ku disa autobusë nga Kosova janë bllokuar në kufi.

Ato u kanë bërë thirrje të gjithë bashkatdhetarëve dhe qytetarëve që janë në lëvizje, të evitojnë me çdo kusht kalimin nëpër Serbi.

Në reagimin e tyre thuhet se MPJD dhe MPB janë duke ndermarrë veprimet e nevojshme dhe do t’iu mbajnë të informuar rreth detajeve të reja.

“Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës dhe Ministria e Punëve të Brendshme njoftojnë se pas situatës së krijuar në pikat kufitare në Serbi dhe ndaljes arbitrare të qytetarëve të Kosovës në vendkalime kufitare, të gjithë bashkatdhetarët dhe qytetarët që janë në lëvizje të evitojnë me çdo kusht kalimin nëpër Serbi. MPJD dhe MPB janë duke ndermarrë veprimet e nevojshme dhe do t’iu mbajnë të informuar rreth detajeve të reja.Të gjithë udhëtarët luten që të ndjekin me vëmendje situatën e tensionuar të sigurisë dhe të mos udhëtojnë përmes Serbisë.Duke marrë parasysh faktin që në qarkullim janë shumë lajme të rreme, të cilat synojnë përhapjen e frikës dhe kaosit, ju lusim të ndiqni @Kosovo_Police rreth përditësimeve më të fundit zyrtare në këtë drejtim”, thuhet në njoftimin e MPJD-së.

/Shqip.com