Lajme

Kandidatët e ICT Awards ballafaqohen me jurinë, më 11 qershor shpall fituesit e edicionit 10-të

Juria

Dhjetë vite më parë Albanian ICT Awards hodhi hapat e parë duke bërë bashkë dy breza mendje të bukura dhe heronj të kohës moderne si yje në ngritjen, sipërmarrësit, drejtuesit, zhvillimin dhe zhvillimin e teknologjisë.

Sot në një skenë të madhe shqiptare në teknologji, Albanian ICT Awards më 14-15 Maj nisi marshimin e saj drejt finales së madhe të 11 Qershorit me Mbrëmjen Gala e cila do të shpallë fituesit e edicionit të 10-të jubilar.

Një finale e cila kurorëzon jo vetëm rrugëtimin disa mujor të një gjenerate të rinjsh të rinjtë që kanë besuar Albanian ICT Awards ndryshimin që ata shohin në botë, por edhe një moment historik i një përkushtimi 10 vjeçar në shoqërinë dhe përparimin e teknologjisë së teknologjisë.

Si pjesë e projekteve të fundit të përfundimit të fundit të periudhës së aplikimit, juria e edicionit të 10-të të sipërfaqes nga Edona Bilali, Altin Petre, Visar A. Jasiqi, Alda Shehu, Azir Aliu, Igli Gjelishti, Gjergji Guri, Elinda Kajo Meçe, Edlira N Martiri, Ilir Capuni, Blerim Rexha, Jeta Zagragja, Ermal Beqiri dhe Hana Qerimi në takimin e saj të dytë.

21 kandidatë nga Kosova, Presheva dhe Maqedonia e Veriut përballë jurisë më14 Maj në ambientet e Albivision në Prishtinë ndërsa 23 kandidatë nga Shqipëria e Diaspora janë në 15 Maj në Tiranë pranë qendrës ICTSlab.

Deri në mbyllje të aplikimit më 17 Prill, 80 projekte dhe 100 kandidatë ishin pjesë e garës në 8 kategoritë e saj si ICT Inovacioni i Vitit , ICT Startupi i Vitit , Çmimi i Sipërmarrjes Inovative në Blockchain , ICT Diploma e Vitit , ICT Ylli në Ngritje , Gruaja në ICT , Siguri Kibernetike dhe Formulari i Nonimit në ICT Awards . Këto projekte kaluan në filtrin e jurisë në takimin e saj të parë nga të cilët konsiderohen edhe projektet e listës së tyre që nuk prezantohen përballë jurisë.

Me një larmi fushash, sektorë dhe teknologji të aplikacioneve si përdorim i NFT-ve, dronëve, robotëve automatizues, teknologjisë së blockchain e teknologjisë së teknologjisë, në disa kategori ishte më e fortë si Ylli në Ngritje apo Sipërmarrja Inovative në Blockchain.

Një maratonë dy ditore, prezantimi dinjitoz i secilit projekt përballë jurisë luan një rol të rëndësishëm në çmimet e ICT që shkon drejt finales së madhe Mbrëmjes Gala.

Juria e edicionit të dhjetë të ICT Awards u drejtua këtë vit drejtohet nga z. Visar Jasiqi anëtar juria që nga edicioni i parë i kësaj gare në 2012-ën. Dekane e Fakultetit të Teknologjisë së Informacionit në Universitetin Politeknik të Tiranës, znj. Elinda Kajo Meçe zëvendësn kryetarin e jurisë.

Çmime dhe surpriza që promovojnë dhe shpërblejnë femrat, vizionin, personat e rinj, kanë arritur, liderëve, akademikë, sipërmarrësit, sipërmarrësit në teknologjinë e rezervuar në Mbrëmjen Gala e cila çdo vit mbledh një komunitet të gjithë inovacionit nga mbarë trevat shqipfolëse.

Albanian ICT Awards hapi edicionin e saj të dhjetë më 16 Shkurt. Mbi 20 takime informuese në Tiranë, Prishtinë, Shkup, Korçë, Elbasan, Prizren, Durrës, Gjakovë, Fier e Preshevës u organizuan pranë qendrave të inovacionit, shkollave të universiteteve, një format tashmë i munguar prej dy vitesh për shkak të masave parandaluese të pandemisë. së Covid-19.

Një dekadë inovacion, Albanian ICT Awards ka marrë sponsorët e Diamond Fondacioni Dritan Hoxha, Banka Raiffeisen, Albvision, sponsorëve Platinium Vodafone Albania, Dev.al, Albsoft, sponsorëve Gold Radix, Baboon, Ibas,  Facilization, OneUP, sponsorëve Silver Soft&Solution, Armuda , EasyPay dhe partnerët e Ministrisë së Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, Komuna Prishtinë, Bashkia Tiranë, AUK, SEEU TechPark dhe Top Channel, Shqip.com, Telegrafi, PCWorld, CIO janë sponsorë, partnerë dhe media mbështetëse të tjera.