Art Jetese

Ju ka rënë celulari në ujë? Mënyra e duhur për ta tharë

Telefoni

Kjo ka ndodhur me shumicën prej nesh. Rënia e celularit në ujë ose uji në celularin tuaj është ndoshta aksidenti më i zakonshëm.

Pavarësisht nga lloji i celularit që keni, gjëja e parë që duhet të bëni sapo ta nxirrni nga uji është ta fikni dhe ta fshini me një peshqir ose një copë të thatë. Më pas hiqni kartën SIM për të reduktuar mundësinë që funksionimi i saj të ndikohet.

Me shumë mundësi, pas tharjes dhe pritjes 1-2 orë, celulari juaj do të kthehet në gjendjen e tij normale. Tharëse flokësh dhe furra me mikrovalë janë pajisje elektrike që duhen lënë jashtë procesit të mësipërm.

Me pak fjalë, fokusohuni në tharjen sa më të thjeshtë të telefonit kur është i fikur dhe keni hequr baterinë.

Nëse keni bërë atë që u përmend në hapin e mëparshëm dhe celulari juaj nuk ndizet ose hapet dhe sillet çuditërisht, është koha të përdorni disa pako silicë. Këto janë ato paketat e vogla që ndodhen në ambalazhet e pajisjeve elektronike dhe sapo i nxjerr nga kutia i shikon me një pyetje për ekzistencën e tyre dhe i hedh në koshin e plehrave.

Epo, tani është koha për t’i përdorur ato. Nëse për ndonjë arsye të panjohur keni mbajtur disa këneta së bashku me celularin tuaj që po vdes në një thes dhe i lini aty për 1-2 ditë. Kjo është arsyeja pse ato përdoren në paketimin e pajisjeve elektronike. Për t’i mbajtur ato të thata. Nëse celulari juaj kalon dy ditë ‘përqafuar’ me zarfet specifike dhe nuk ‘ringjallet’, atëherë do të jetë koha ta çoni në një dyqan celularësh që një specialist të kujdeset për të.

Atje, ata do ta çmontojnë plotësisht dhe do ta thajnë secilën pjesë veç e veç. Një procedurë që nuk është e përshtatshme për t’u ndjekur vetëm në shtëpi./SHQIP.com