Teknologji

iOS17 me shumë risi për përdoruesit e iPhone

Apple ka njoftuar se në sistemin e ri operativ do të sjellë edhe një veçori të re.

Kompania amerikane tha se përdoruesve të iPhone, do tu vij edhe programi i quajtur ‘Personal Voice’ për njerëzit që mund të humbasin aftësinë e tyre për të folur. Kjo veçori do t’u lejojë përdoruesve të iPhone ose iPad që pajisjet e tyre të flasin me zërin e tyre brenda 15 minutave.

Për përdoruesit në rrezik të humbjes së aftësisë për të folur, gjigandi i teknologjisë deklaroi se funksioni Personal Voice është një mënyrë e thjeshtë dhe e sigurt për të krijuar një zë që tingëllon si zëri origjinal i tyre.

Apple tha më tej se do t’i lejojë përdoruesit të krijojnë një zë personal duke lexuar së bashku me një grup të rastësishëm tekstesh për të regjistruar 15 minuta audio në një iPhone ose iPad.

Apple po prezanton gjithashtu veçoritë Point dhe Speak në Detection Mode në zmadhues për ata që janë të verbër ose me shikim të dobët.

“Point and Speak in Magnifier e bën më të lehtë për përdoruesit me aftësi të kufizuara të shikimit të ndërveprojnë me objekte fizike që kanë disa etiketa teksti. Për shembull, gjatë përdorimit të një pajisjeje shtëpiake – si mikrovalë – Point and Speak kombinon hyrjen nga kamera, LiDAR Skaneri dhe mësimi i makinerive në pajisje për të shpallur tekstin në secilin buton ndërsa përdoruesit lëvizin gishtin nëpër tastierë”, tha Apple.

/Shqip.com