Lajme Botë

Imigrimi në Britaninë e Madhe në nivelin më të lartë që nga Lufta e Dytë Botërore

Shifra është më e larta që ka parë Britania e Madhe që nga fundi i Luftës së Dytë Botërore, me rekordin e mëparshëm të pasluftës, ishte vendosur në vitin 2015 me 390,000 emigrantë.

“Numri i emigrantëve që erdhën në Britaninë e Madhe në vitin 2021 ishte 173,000 – që do të thotë një rritje prej 191 për qind”, raporton The Sun.

Sipas këtij mediumi, statistikat e reja vijnë pasi Suella Braverman përballët me presion në rritje për të trajtuar çështjen e anijeve të vogla që mbërrijnë në Britani.

Sekretarja e Punëve të Brendshme gjithashtu përballët me shqyrtimin pasi vetëm muajin e kaluar ajo i tha Konferencës së Konservatorëve se qëllimi i saj është të zvogëlojë migrimin në masë të madhe.

Ka një sërë arsyesh pse statistikat e fundit të migracionit në Mbretërinë e Bashkuar janë jashtëzakonisht të larta, ku shumë prej tyre lidhen me ngjarje të mëdha globale.

“Këto përfshijnë fundin e kufizimeve të bllokimit pandemik, periudhën e parë të plotë pas tranzicionit nga BE, luftën e Vladimir Putin në Ukrainë, zhvendosjen e afganëve dhe një rrugë të re vizash për shtetasit britanikë jashtë shtetit të Hong Kongut”, thuhet në këtë medium.

/Shqip.com