Lajme Botë

Hong Kong: Pesë logopedë dënohen me 19 muaj burg për librat e fëmijëve që konsiderohen si rebelë

Një konferencë shtypi e policisë së Hong Kongut më 22 korrik 2021, shfaq imazhe të librave për fëmijë që konsiderohen si rebelë.

Një gjykatë në Hong Kong dënoi të shtunën pesë logopedë me 19 muaj burg për librat e fëmijëve që konsiderohen si rebelë, në një rast që mbrojtësit e të drejtave thonë se shënon një goditje të madhe për lirinë e fjalës në mes të një shtrëngimi të lirive civile në territori kinez.

Të mërkurën, Lorie Lai, Melody Yeung, Sidney Ng, Samuel Chan dhe Marco Fong u shpallën fajtorë për “komplot për të shtypur, botuar, shpërndarë, shfaqur dhe/ose riprodhuar botime rebele”, raporton CNN.

Gjykatësi WK Kwok i quajti veprimet e të pandehurve “një ushtrim shpëlarjeje truri me synimin për të udhëhequr fëmijët shumë të vegjël që të pranojnë pikëpamjet dhe vlerat e tyre.

Yeung tha në gjykatë të shtunën se “e vetmja keqardhje e saj ishte që ajo nuk kishte botuar më shumë libra me figura përpara arrestimit të saj”, sipas dokumenteve të gjykatës.

Akuzat përqendrohen rreth një grupi librash që tregojnë historitë e një fshati delesh që i rezistonin një tufe ujqërish që pushtonin shtëpinë e tyre — një histori për të cilën prokurorët e qeverisë pretenduan se kishte për qëllim të provokonte përbuzjen e qeverisë lokale dhe qeverisë qendrore të Kinës në Pekin.

Koo Sze-yiu në një protestë më 1 tetor 2016. Aktivisti u burgos të martën për planifikimin e protestës kundër Lojërave Olimpike Dimërore të Pekinit në fillim të këtij viti.

Çështja është bërë një prokurë për pyetjet e afërta në lidhje me kufijtë e lirisë së shprehjes në qytet, që vjen në mes të një goditjeje më të madhe ndaj lirive civile si pjesë e përgjigjes së Pekinit ndaj protestave antiqeveritare disamujore në shkallë të gjerë në 2019./Shqip.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.61
  • Benzine: 1.34
  • Gas: 0.76
Sot : 30/09/2022