Teknologji

Grupi i hakerëve “Drejtësia e Atdheut” nxjerr në shitje me Bitcoin të dhënat nga e-Albania dhe TIMS

Haker

Grupi i ashtuquajtur “Homeland Justice” ose “Drejtësia e Atdheut”, ka nxjerr në shitje me Bitcoin, të dhënat e marra nga e-Albania dhe TIMS

Ky grup, që ka marrë përgjegjësinë e sulmit kibernetik të shërbimit elektronik, e-Albania, në Shqipëri ka vendosur t’i shes të dhënat e vjedhura.

Po ashtu, në shitje janë nxjerrë edhe të dhënat nga sistemi TIMS.

Nxjerrja në shitje e të dhënave të TIMS dhe e-Albania.

Për këto të fundit. autoritetet shqiptare kishin njoftuar se janë rikthyer për të gjithat pikat kufitare.

E-Albania është shërbim elektronik përmes të cilit qytetarët e Shqipërisë mund të kryejnë shërbime si: nxjerrja e certifikatës së lindjes, vdekjes, martesore, kërkesë për vaksinimin kundër COVID-19 dhe shërbime tjera.

Ndërsa, sistemi TIMS përdoret për hyrje-daljet për qytetarët e Shqipërisë. Ky sistem përdoret në kufijtë e Shqipërisë, ku qytetarët japin pasaportat dhe në sistem i regjistrohen të gjitha të dhënat personale.

Lexo edhe:
Rikthehet sistemi TIMS në pikat kufitare të Shqipërisë

Ditë më parë, ky grup ka publikuar materiale të hakuara nga e-mail i kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama.

Po ashtu, kanë publikuar edhe të dhëna të vjedhura nga Ministria e Jashtme e Shqipërisë.

Në faqen e tyre kishin publikuar dhjetëra materialeve nga ambasadat e Shqipërisë në Athinë, Shkup dhe Moskë.

Grupi i hakerave “Homeland Justice” kanë publikuar edhe materiale që janë fshirë nga kutia e mesazheve e ambasadave./Shqip.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.60
  • Benzine: 1.33
  • Gas: 0.76
Sot : 28/09/2022