Teknologji

Google teston një veçori të re për telefonat Android

Google duket se po punon në një veçori të regjistrimit të kamerës automatike për disa telefona Android që mund të funksionojnë në sfond deri në 24 orë.

Faqja e internetit 9to5Google, ka arritur të regjistroj pamjet e ekranit të një përditësimi të aplikacionit Personal Safety për telefonat Android me opsionin që dukej se ishte pjesë e një testi të brendshëm që u ngarkua aksidentalisht në Google Play.

Aplikacioni me sa duket përdor video të ngjeshur për të kursyer hapësirë dhe ju lejon të fikni ekranin ose të kaloni në një aplikacion tjetër – të themi Waze ose Google Maps – ndërsa regjistrimi vazhdon në sfond.

Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të konfiguroni aktivizuesit, si lidhja me një pajisje specifike Bluetooth, për të filluar regjistrimin automatikisht sapo të nisni makinën tuaj dhe mund ta konfiguroni që të mos regjistrojë audio.

Regjistrimet do të fshihen automatikisht pas tri ditësh (mund të ruani video specifike për ta parandaluar këtë) dhe regjistrimi do të ndalojë automatikisht në 24 orë.

Aplikacionet Dashcam nuk janë asgjë e re, pasi ka shumë si në Google Play Store ashtu edhe në iOS App Store dhe shumë prej tyre mund të funksionojnë edhe në sfond.

Por nëse keni provuar ndonjëherë të përdorni telefonin inteligjent si një aparat fotografik, tashmë i dini kufizimet.

Regjistrimi për disa orë i videove me rezolucion të lartë e zë shpejt hapësirën ruajtëse (megjithëse aplikacionet e dedikuara të kamerës si Droid Dashcam, ju lejojnë të konfiguroni rezolucionin e regjistrimit) dhe telefoni juaj, i cili ndoshta funksionon tashmë i ngrohtë nëse kamera është hapur mjaftueshëm, nxehet shumë kur është ulur rrezet e diellit që derdhen nëpër xhamin tuaj gjatë regjistrimit të videos ose duke përdorur një aplikacion GPS.

Një çështje tjetër është nëse një aplikacion merr parasysh apo jo gjëra të tilla si stabilizimi optik i imazhit, i cili mund të dëmtohet nga dridhjet e vogla që gjenerojnë disa motorë, si ato në motoçikleta.

/Shqip.com