Teknologji

Google lejon shërbimet e faturimit për aplikacionet dhe lojërat në Play Store në Indi

Vitin e kaluar Komisioni i Konkurrencës i Indisë (CCI) e goditi Google me një gjobë për kufizimin e shërbimeve të pagesave të palëve të treta dhe po hetonte kompaninë edhe për sjellje të tjera antikonkurruese.

Pasi lutja e fundit e Google në Gjykatën e Lartë për të bllokuar urdhrat e CCI u refuzua, kompania duhet të ndryshojë marrëveshjet e saj me prodhuesit e telefonave dhe të lirojë rregullat për përdoruesit.

Duke filluar nga muaji i ardhshëm, përdoruesit e Android në Indi do të jenë në gjendje të përdorin shërbimet e faturimit të palëve të treta për aplikacionet dhe lojërat. Ata gjithashtu do të jenë në gjendje të zgjedhin një motor tjetër kërkimi të paracaktuar duke përdorur një ekran zgjedhjeje gjatë konfigurimit. Këto rregulla të veçanta zbatohen vetëm në Indi, megjithëse rajone të tjera kanë vendosur rregulla të ngjashme.

Sa i përket prodhuesve të smartfonëve, ata do të lejohen të licencojnë aplikacione individuale të Google për t’i instaluar paraprakisht në pajisjet që dërgojnë. Më parë, prodhuesit u detyruan të bashkonin të gjithë paketën e Google.

Google do të vazhdojë të apelojë vendimin e CCI, por tani për tani po punon për zbatimin e ndryshimeve të mëposhtme:

OEM-të do të jenë në gjendje të licencojnë aplikacione individuale të Google për instalim paraprak në pajisjet e tyre.

Përdoruesit e Android kanë qenë gjithmonë në gjendje të personalizojnë pajisjet e tyre për t’iu përshtatur preferencave të tyre. Përdoruesit indianë tani do të kenë mundësinë të zgjedhin motorin e tyre të parazgjedhur të kërkimit nëpërmjet një ekrani të zgjedhur që së shpejti do të fillojë të shfaqet kur një përdorues vendos një smartphone ose tablet të ri Android në Indi.

Ne po përditësojmë kërkesat e përputhshmërisë së Android për të prezantuar ndryshime për partnerët për të ndërtuar variante jo të përputhshme ose të ndara.

Faturimi i zgjedhjes së përdoruesit do të jetë i disponueshëm për të gjitha aplikacionet dhe lojërat duke filluar nga muaji i ardhshëm. Nëpërmjet faturimit të zgjedhjes së përdoruesit, zhvilluesit mund t’u ofrojnë përdoruesve mundësinë për të zgjedhur një sistem alternativ faturimi krahas sistemit të faturimit të Google Play kur blejnë përmbajtje digjitale brenda aplikacionit.

Android ka mbështetur gjithmonë instalimin e aplikacioneve nga burime të ndryshme, duke përfshirë ngarkimin anësor, që përfshin shkarkimet e aplikacioneve direkt nga faqja e internetit e një zhvilluesi. Së fundmi kemi bërë ndryshime në rrjedhën e instalimit të Android dhe aftësinë e përditësimit automatik për aplikacionet dhe dyqanet e aplikacioneve të ngarkuara anash, duke u siguruar që përdoruesit të kuptojnë rreziqet e mundshme të sigurisë.

Disa ditë më parë, Google gjithashtu ra dakord të lejojë që dyqanet e aplikacioneve të palëve të treta të listohen në Google Play Store, gjithashtu nën presionin e CCI.

/Shqip.com