Lajme Botë

Gjykata e Lartë urdhëron që deklaratat tatimore të Trump t’u dorëzohen Dhomës së Përfaqësuesve

Gjykata e Lartë urdhëroi të martën dorëzimin e deklaratave tatimore të ish-presidentit Donald Trump në Komitetin e Dhomës së Përfaqësuesve.

Siç shkruan Fox News, muajin e kaluar, shefi i drejtësisë, John Roberts dha një qëndrim, duke e bllokuar përkohësisht ish-presidentin që t’i dorëzonte të dhënat e tij tatimore demokratëve në komitet.

Trump dhe ekipi i tij ligjor kishin kërkuar nga Gjykata e Lartë të bllokonte publikimin e të dhënave të tij tatimore.

Por të martën, Roberts e mohoi zyrtarisht kërkesën.

“Refuzohet kërkesa për pezullim të mandatit që i është paraqitur Kryegjykatës dhe prej tij është dërguar në Gjykatë”, thuhet në urdhër.

Komiteti i Dhomës së Përfaqësuesve kërkoi për herë të parë kthimin e taksave të Trump për gjashtë vjet në vitin 2019.

Të dhënat tatimore të Trump janë aktualisht në duart e Departamentit të Thesarit, i cili kishte penguar lirimin e tyre në pritje të veprimit përfundimtar gjyqësor.

Administrata Trump kishte refuzuar të dorëzonte të dhënat tatimore gjashtëvjeçare, por Departamenti i Drejtësisë së Biden-it në vitin 2021 e kishte ndryshuar këtë pozicion, duke thënë se Kongresi duhet të jetë në gjendje të rishikojë të dhënat, një vendim që Trump dhe ekipi i tij ligjor e kanë apeluar – duke çuar në këtë luftë ligjore.

Është e paqartë se kur do të kthehen të dhënat tatimore ose çfarë do të bëjë paneli i kontrolluar nga demokratët me to tani që republikanët kanë marrë shumicën e Dhomës.

/Shqip.com