Lajme

FOTO / Njësitet turke të KFOR-it stërviten për kontrollin e trazirave të turmave

Njësitet turke të KFOR-it
Njësitet turke të KFOR-it

Njësitë turke nga Komanda Rajonale në Lindje e misionit të KFOR kanë kryer një trajnim sot për kontrollin e trazirave të turmës në kampin Bondsteel.

Misioni paqeruajtës i NATO-s ka publikuar në Facebook fotografi nga ky trajnim.

“KFOR-i vazhdon ta zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme. KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), përkatësisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë”, shkroi KFOR-i.

/Shqip.com