Ekonomi

Foto / Kur pritet të kryhet rruga Prishtinë – Mitrovicë?

Për rreth 15 vjet, projekti u përcoll me probleme. Një segment prej rreth dhjetë kilometrash, nga gjithsej 40 sosh, ende ka mbetur pa u përfunduar.
Për rreth 15 vjet, projekti u përcoll me probleme. Një segment prej rreth dhjetë kilometrash, nga gjithsej 40 sosh, ende ka mbetur pa u përfunduar.

Nisi në vitin 2009, por ndërtimi i rrugës Prishtinë – Mitrovicë nuk ka mbaruar ende.

Për rreth 15 vjet projekti u përcoll me probleme. Ende rreth dhjetë kilometra nga gjithsej 40 sosh kanë mbetur pa u përfunduar.

Punimet në rrugën Prishtinë-Mitrovicë pritet të përfundojnë në fillim të vitit 2025, pasi Ministria e Infrastrukturës nënshkroi kontratë të re për këtë rrugë më 8 shkurt të vitit 2024.

“Ky projekt me probleme të shumta, ka qenë temë diskutimi për një kohë të gjatë dhe një ndër projektet më të stërzgjatura”, tha ministri i Infrastrukturës, Liburn Aliu, më 8 shkurt./REL

Kjo nuk është rruga e vetme ndërtimi i së cilës është neglizhuar.
Kontratën për këtë rrugë e fitoi konsorciumi i përbërë nga dy kompani: Eskavator, kompani nga Kosova dhe Hidrostroi, kompani nga Bullgaria. Këto të dyja, sipas zëvendësministrit, kishin bërë ofertën më të lirë gjatë tenderimit.
Durmishi tha se kanë analizuar veprimet e tyre në mënyrë që, nëse kompania së cilës ia kanë shkëputur kontratën, e padit shtetin e Kosovës në Gjykatën e Arbitrazhit, ajo të mos mund ta fitojë rastin.
“Ky projekt me probleme të shumta, ka qenë temë diskutimi për një kohë të gjatë dhe një ndër projektet më të stërzgjatura”, tha ministri i Infrastrukturës, Liburn Aliu, më 8 shkurt.
Rruga Prishtinë-Mitrovicë pritet të përfundojë në fillim të vitit 2025, pasi Ministria e Infrastrukturës nënshkroi kontratë të re për këtë segment rrugor më 8 shkurt të vitit 2024.
Punëtorë e pajisje u panë duke punuar në një segment të rrugës Prishtinë – Mitrovicë, shkurt 2024.
Ndërtimi i rrugës Prishtinë – Mitrovicë, që kishte nisur në vitin 2009, nuk ka përfunduar ende.

/Shqip.com