Teknologji Auto

Ford Mustang tërësisht elektrik do të dalë në prodhim në vitin 2029

Gjenerata e shtatë e tanishme e Ford Mustang, e njohur gjithashtu si S650, do të vazhdojë të prodhohet deri në vitin 2029, kur Mustang-i tërësisht elektrik, i ridizajnuar do të fillojë prodhimin.

Ky informacion u dha nga AutoForecast Solutions, një kompani që përdor faktorë të ndryshëm, duke përfshirë marrëveshjet e furnizimit dhe kushtet e fabrikës, për të bërë parashikime.

Pritet që S650 Mustang, i cili u prezantua në fillim të këtij viti, të ndërpritet rreth fillimit të vitit 2029.

Kjo do t’i japë kohë Fordit për të bërë çdo ndryshim të nevojshëm në fabrikën e prodhimit.

Ka të ngjarë që fabrika Flat Rock Assembly pranë Detroit, Michigan, e cila ka qenë vendi për prodhimin e Mustang që nga viti 2004, do të jetë përgjegjëse për ndërtimin e modelit plotësisht elektrik.

Sipas raportit, mendohet se Mustang EV do të bazohet në platformën GE2.2 të Fordit. Kjo është e njëjta platformë që do të përdoret për gjeneratën e dytë Mustang Mach-E, një Coupe të re Mach-E dhe versionet elektrike të Escape dhe Explorer.

Kur S650 Mustang u prezantua për herë të parë, disa njerëz prisnin që ai të ofronte një formë elektrifikimi, si një opsion hibrid ose plug-in hibrid, por kjo nuk duket të jetë kështu dhe nuk ka plane për ta ndryshuar këtë, raporton Arenaev.

/Shqip.com