Kulturë Kino

Filmi dokumentar “Ferdonija” shfaqet sot në Bibliotekën Kombëtare

Në kuadër të “Javës së Bibliotekës”, po zhvillohen aktivitete kulturore në ambientet e Bibliotekës Kombëtare.

Sot prej orës 20:00 do të shfaqet edhe filmi dokumentar “Ferdonija”.

Filmi rrëfen përjetimet e Ferdonijes, gruas që ju zhduk burri dhe djemtë gjatë luftës së fundit në Kosovë.

Dokumentari është i shkruar, drejtuar dhe prodhuar nga Gazmend Bajri dhe Shkurte Dauti.

Biblioteka Kombëtare e Kosovës

Ai tregon emocionet, mendimet, vështirësitë dhe vuajtjet e Ferdonijes të reflektuara nga realiteti i zhdukjes së gjithë familjes së saj nga forcat serbe.

Edicioni i 19-të i “Javës së Bibliotekës”, ka temë “Dokumentimi i kulturës së emigracionit – koleksionet e shtypura dhe digjitale”.

Përgjatë një jave në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës do të organizohen aktivitete kulturore dhe sesione shkencore mbi bibliotekarinë, historinë dhe digjitalizimin.

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.60
  • Benzine: 1.33
  • Gas: 0.76
Sot : 28/09/2022