Kulturë Kino

“Everything Everywhere All at Once” kryeson nominimet për “Oscar 2023”

‘Everything Everywhere All at Once’

Edicioni i 95-të i “Oscars” ka publikuar listën e nominimeve.

Sipas listës, filmi “Everything Everywhere All at Once” pati më shumë nominime, me 11, duke përfshirë ato për filmin më të mirë, aktoren Michelle Yeoh.

Kurse, filmi i dytë, me më shumti nominime është renditur filmi gjerman “All Quiet on the Western Front”.

Vazhdimet e suksesshme “Top Gun: Maverick” dhe “Avatar: The Way of Water”, me 3.5 miliardë dollarë shitje të kombinuara të biletave në mbarë botën, u përfshinë në kategorinë e filmit më të mirë.

Ceremonia e 95-të e Çmimeve të Akademisë do të mbahet më 12 mars.

/Shqip.com