Ekonomi Biznes

Emrat e 48 bizneseve që u regjistruan në kundërshtim me Kushtetutën

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë

Komisioni për riverifikimin e dosjeve në Agjencinë e Regjistrimit të Bizneseve të Kosovës (ARBK) ka identifikuar 48 biznese që, sipas tij, janë të regjistruara në kundërshtim me ligjin dhe Kushtetutën e Kosovës.

Këtë informacion e ka dhënë ministrja e Tregtisë, Rozeta Hajdari.

Kallxo.com përmes kërkesës për qasje në dokumente publike ka siguruar prej Ministrisë së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë (MINT) emrat dhe pronarët e këtyre bizneseve që MINT pretendon se bien ndesh me ligjet vendore.

Komisioni për riverifikimin e dosjeve ka konfirmuar se kanë trajtuar 660 dosje deri më tani dhe ka rezultuar se këto 48 kompani bien ndesh me ligjet dhe Kushtetutën e vendit.

Së fundmi, Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë ka refuzuar ankesën e televizionit “Klan Kosova” ndaj vendimit për pezullim të certifikatës së biznesit.

Sipas njoftimit të MINT, këtë vendim e ka marrë komisioni për shqyrtimin e ankesave për regjistrimin e bizneseve.

Sot gjatë ditës, me ftesë të Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës është mbajtur një protestë paqësore në Prishtinë për të kundërshtuar vendimin e institucioneve shtetërore për pezullimin e certifikatës së biznesit për Klan Kosovën.

Ndryshe, ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, nesër do të mbajë konferencë për media.

Sipas njoftimit, konferenca do të nisë nga ora 14:00 dhe do të mbahet në hollin e Ministrisë. Nuk janë bërë të ditura arsyet e kësaj konference.

/Shqip.com