Lajme Botë

Egjipti kundër zhvendosjes së palestinezëve nga Gaza

Raportimet se Izraeli ka shpërndarë fletëpalosje në Gazën jugore duke paralajmëruar banorët që të largohen nga zona të caktuara mund të sinjalizojnë sulme të reja, ku qindra mijëra palestinezë thuhet se tashmë janë të zhvendosur.

Egjipti është përtej kufirit jugor, por ministri i Jashtëm, Sameh Shoukry, ka sugjeruar se ata nuk do të pranonin një fluks refugjatësh, duke shtuar se palestinezët nuk duhet të zhvendosen nga atdheu i tyre.

I pyetur nëse Izraeli dhe SHBA po i bënin presion Egjiptit që të pranonte zhvendosjen e palestinezëve në këmbim të anulimit të borxheve, Shoukry tha se nuk kishte të vërtetë për këtë.

/Shqip.com