Lajme

Edhe një javë për të aplikuar për pajisje për matjen e nivelit të zhurmës

Me rregulloren e re në fuqi për matjen e zhurmës, subjektet afariste në sektorin e gastronomisë në kryeqytet obligohen të furnizohen me këto pajisje dhe certifikatën që përcakton orarin e punës dhe decibelët e lejuar.

Afati për aplikimin fizik do të jetë i hapur deri më 24 mars 2023, ndërsa aplikimi online do të jetë i hapur deri më datë 26 mars 2023.

Në rast se, subjektet e gastronomisë nuk aplikojnë deri në datat e caktuara, bazuar në rregulloren në fuqi, neni 21, pika 3.2, bizneset të cilat nuk kanë aplikuar dhe rrjedhimisht nuk janë të pajisura me certifikatë mund të dënohen me gjobat e përcaktuara sipas rregullores në fuqi nga 3.000 – 5.000 EUR.

/Shqip.com