Lajme

Dëshmitari Hoxha thotë se gjatë luftës nuk i ka njohur Time Kadrijajn dhe Safete Hadergjonajn

Dëshmitari Zijadin Hoxha
Dëshmitari Zijadin Hoxha

Dëshmitari Zijadin Hoxha ka thënë se në kohën e luftës nuk i ka njohur, tani deputeten e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Time Kadrijajn dhe ish-deputeten e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Safete Hadergjonaj.

“Jo nuk e njoh. Tani e njoh por në luftë nuk e kam njoftë”, tha Hoxha duke u përgjigjur në pyetjen e mbrojtjes së Pjetër Shalës, përmes avokatit Jean-Louis Gilissen, për Time Kadrijajn.

Ndërsa, për Safete Hadergjonajn, dëshmitari Hoxha tha se tani e njeh pasi që është fytyrë publike.

“Sot e njoh, gjatë luftës nuk e kam njoftë. Është fytyrë publike faktikisht”, tha dëshmitari Hoxha.

I pyetur për një person me mërin Ilir Blakaj, dëshmitari tha se nuk e njeh.

Veç tjerash, avokati Gilissen pyeti dëshmitarin se a ka pasur ndonjë zyrtar apo komandant nga Shqipëria që ka qëndruar në uzinën e metalit në Kukës.

“Me duket ka qenë një, por emrin nuk e di”, tha dëshmitari Hoxha duke u përgjigjur në pyetjet e mbrojtjes së Pjetër Shalës.

Ndërsa, për një person me emrin Spiro Butka, dëshmitari tha se nuk e njeh personalisht.

Tutje, dëshmitari tha se ai vetë ka punuar në brendësi të depos në uzinën e metalit në Kukës, konkretisht në riparim.

Dëshmitari Hoxha pyetet për uzinën e Kukësit

(Përditësuar, ora 11:00)-Dëshmitari Zijadin Hoxha është pyetur për uzinën e metalit në Kukës nga mbrojtja e Pjetër Shalës, avokatit, Jean-Louis Gilissen.

I pyetur se a është në gjendje që të përshkruaj uzinën e metalit në Kukës, dëshmitari tha se mund ta bëjë afërsisht, raporton “Betimi për Drejtësi”.

“Munet me ndodh qe qind për qind nuk mundem me ua përshkru, por afërsisht po”, tha dëshmitari Hoxha.

Pas kësaj, dëshmitarit Hoxha iu prezantuan disa fotografi të uzinës së metalit në Kukës që sipas avokatit Gilissen, ato i përkasin vitit 2019.

“Sa po e njeh unë këtë vend është hyrja në uzinë”, tha dëshmitari që me kërkesën e mbrojtjes shënjoi objektet që ju prezantuan.

Në njërin prej objekteve të prezantuara dëshmitari Hoxha tha se i ngjasonte me shtabin që ndodhej aty.

“Dyrtë e hymjes po me duket ndërtesa në anën e majtë ku ka qenë shtabi”, tha Hoxha.

Ndërsa për një fotografi tjetër, dëshmitari tha se ka qenë Shtabi i Logjistikës.

“Ndërtesa e madhe që është me dy kate që ka disa kate. Kjo këtu ka qenë shtabi i logjistikës. Komanda e logjistikës në përgjithësi”, tha Hoxha duke pohuar se është ndërtesa e njëjtë që e shënjoi me numrin ‘1’.

Dëshmitari Hoxha tha se në katin e parë të kësaj ndërtese kanë punuar në logjistikë ndërsa në katin e dytë kanë qendru komandantët.

“Në katin e parë kanë nejt shumica kanë nejt që kanë punu në logjistikë, ushtarët. Në katin e dytë kanë nejtë…Komandant Marku e komandantat e tjerë”, tha Hoxha.

Zijadin Hoxha tha se ai nuk ka pasur fare zyrë aty, por që ka shkaur të flejë herë pas here në njërën nga zyrat.

“Unë nuk kam pas zyre fare aty, ka qenë vetëm një zyre ku kam flejt kohë pas kohe me do kolegë të tjerë, faktikisht unë zyre nuk kam pas aty.Shumë shpesh kam flejt atu, këtu ka qenë zyrja e një komandanti tjetër faktikisht. Aty kanë qenë tre shtretër dhe një tavolinë, aty kemi flejtë me disa kolegë të tjerë”, tha Hoxha.

Ndërsa gjatë kohës që ka fjetur në uzinën e Kukësit, dëshmitari Hoxha tha se natën nuk ka dëgjuar zhurma nga dhomat e tjera.

I pyetur se a ka ndodhur që të ketë dëgjuar ndonjë zhurmë të veçantëar natën, dëshmitari tha se as nga jashtë nuk ka ndodhur një gjë e tillë.

“Ndonjë zhurmë diçka të posaçme nuk ka ndodhë. Gjatë ditës ka pas qarkullim të njerëzve pa ndërpre, pa ndërpre është punu, kanë ardh materiale kanë shku materiale në vijat e frontit. Aty ka qenë qarkullimi pa ndërpre, por në mbrëmje ka qenë qetë se natën nuk kanë pas qarkullime”, tha Hoxha.

Ndërsa, në një dhomë mjekësore, Hoxha tha se kanë qëndruar dy tri vajza dhe se ka qenë në katin përdhese të ndërtesës.

“Ku kanë nejtë dy vajza apo tri, nuk e di sa kanë qenë. Në katën perdhesë faktikisht aty tek hymja në anën e djathë, afër hymjes ka qenë”, tha Hoxha.

I pyetur nga kryetarja e trupit gjykues Mappie Veldt-Foglia, për një ndërtesë ngjyrë hiri, dëshmitari tha se ka qenë një katëshe.

“Vetëm që ka qenë lartësia më e madhe, se 1 kateshe ka qenë. Sa e di unë, mos gabofsha 1-katshe ka qenë”, tha dëshmitari Hoxha.

Dëshmitari Hoxha tha se personat që kanë hy në uzinën e Metalit në Kukës nuk kanë pasur të drejtë të mbajnë armë të gjata.

“Faktikisht armë të brezit, armë të vogla kanë pas të drejtë të gjithë me mbajt, ai që ka pas. Për armë të gjata faktikisht nuk ka pas të drejtë askush me mbajtë brenda uzinës. Përveç, rojës që ka qenë aty brenda po, për ndryshe nuk kemi pas të drejtë me mbajtë armë të gjata”, tha Shala.

/Shqip.com