Lajme

Dëme të mëdha në Skënderaj, Krasniqi: Qeveria të ndaj fonde për kompensim

Si pasojë e reshjeve të shiut në ditët e fundit, në komunën e Skenderajt janë shkaktuar dëme të mëdha në infrastrukturë, biznese e automjete.

Për të parë nga afër dëmet nga vërshimet e ditës së djeshme, ishte kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi i cili kërkoi nga Qeveria kompensim për përmbytjet e djeshme.

“Fatmirësisht kemi shpëtuar pa humbje të jetëve të njerëzve dhe vlerësoj angazhimin e komunës gjatë këtyre 24 orëve. E ftoj qeverinë qendrore që mos të ndalet me angazhimin që e ka filluar dje, por të shtojë ekipet për menaxhimin e krizave dhe që menjëherë të ndaj fonde të mjaftueshme për të bërë kompensimin e dëmeve që sipas vlerësimeve preliminare janë milionëshe, si në infrastrukturë publike, dhe në familjet e shumta që janë në Llaushë dhe në fshatra të tjera. Është një gjendje që kërkon një kujdes më të madh”, theksoi Krasniqi.

Ndërsa kryetari i Komunes së Skenderajt, Fadil Nura ka deklaruar se në bazë të vlerësimeve të para, dëmet tejkalojnë vlerën miliona euro.

Lidhur me këtë, Nura ka shtuar se janë formuar edhe komisionet përketëse për vlerësimin e dëmeve dhe shpejt komuna do të dalë me një raport përfundimtar.

Ka dëme jashtëzakonisht të mëdha, nëntë komisione i kemi në terren për të dhënë një raport përfundimtar, por dëmet tejkalojnë miliona euro. Shpresoj që autoritet qendrore do ta kenë parasysh, sepse e kanë edhe obligim ligjor.

Sot nuk ka brez të gjallë që e mban mend që ka pasur një nivel të tillë të vërshimeve, ne kemi intervenuar, sepse vërshime ka pasur edhe para një muaj dite. Por reshjet për 24 orë kanë ndikuar që të ketë vërshime të shpejta. Kjo nuk ka pas të bëj as me kanalizime dhe as me shtrat të lumit”, theksoi Nura.

/Shqip.com