Teknologji Auto

DB12 fillon epokën e re të Aston Martin

Aston Martin ka krijuar atë që e quan “supertureri i parë në botë” me DB12 të re mahnitëse, një pasardhës brutal dhe V8 i njohur i Aston Martin DB11, i cili shënon fillimin e një epoke të re të guximshme për familjen e makinave sportive të Gaydon.

Ardhja e tij që përkon me ditëlindjen e 110-të të Aston Martin dhe 75-vjetorin e tabelës së shenjtëruar DB, DB12 bazohet në thelb në paraardhësin e tij, por me një sërë përmirësimesh jashtëzakonisht të rëndësishme të kryera në pjesën e fuqisë, shasinë dhe brendësinë, me synimin për të fituar një avantazh konkurrues ndaj Ferrari Roma dhe Bentley Continental GT.

“DB12 përfaqëson produktin e parë nga një rinovim i plotë i gamës sonë gjatë 24 muajve të ardhshëm nën pronësinë e Laërence [Stroll]. Që kur ai erdhi, ne kemi investuar shumë, shumë – jo vetëm në atë që shohim përpara ne për sa i përket produktit – por në bazat e biznesit”, kanë deklaruar nga kompania.

I projektuar sipas parimit imponues se “i madhi nuk mjafton”, DB12 do të hyjë në prodhim në muajt e ardhshëm përpara dërgesave të klientëve që fillojnë në vjeshtë, me një çmim fillestar të parashikuar prej rreth 185,000 £.

Një ekran me prekje 10,25 inç është tani pjesa qendrore e kabinës, e ulur në majë të një konsole qendrore të pjerrët dramatike të quajtur ‘ujëvara’.

Thuhet se është ekrani me rezolucion më të lartë në klasën e tij dhe i përgjigjet hyrjeve me prekje në vetëm 30 milisekonda. Ai prezanton Apple CarPlay dhe Android Auto – një përmirësim i shumëpritur për pronarët e Aston dhe një mori funksionesh të reja të lidhjes.

/Shqip.com